Dvig limita pri brezstičnem poslovanju iz 15 evrov na 25 evrov

Z 18. oktobrom 2019 se bo spremenila zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa in sicer iz 15 evrov na 20 evrov.

Za plačilo, do vključno 19,99 evra, na POS terminalu na prodajnem mestu tako ne bo več potreben vnos PIN številke, kar pomeni, da bo vaše plačevanje z brezstičnimi karticami še hitrejše in enostavnejše.

Po novem bo vnos PIN številke potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 20 evrov (izjemoma za brezstična plačila pod 20 evrov, kadar bo takšna zahteva POS terminala).

Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic, so banke in hranilnice že ob prvi uvedbi brezstičnih kartic, postavile dodaten limit za vse kartice, ki omogočajo z brezstično plačevanje. Le-ta je odvisen od posamezne banke oz. hranilnice in je določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa PIN številke.

To pomeni, da ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez PIN-a, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 20 evrov na prodajnih mestih na POS terminalu vpisati PIN številko vaše kartice.